Dagindeling en activiteiten

 

Dagindeling

De kinderen worden na school van harte welkom geheten met vers fruit en groente en een glas drinken. Na gezamenlijk de dag doorgenomen te hebben, is er tijd voor actie! We bieden iedere dag een activiteit aan waaraan kinderen vrijwillig deel kunnen nemen. Omdat we het heel belangrijk vinden dat kinderen bij ons zichzelf kunnen zijn en geen verplichtingen voelen, laten we ze vrij in hun keuzes. Uiteraard begeleiden we ze hierin, waar nodig. Als het even kan hebben we een activiteit buiten. We zijn dan ook regelmatig te vinden op het Bekkerveld, in het Aambos of in de speeltuin.

    

Huiswerk begeleiding

Naast het spelen is er ook tijd en aandacht voor huiswerk. Kinderen kunnen dit op een rustige plek maken en worden hierin begeleid.

Vakantie, studie en ADV dagen
Gedurende de vakantieperiodes zullen er activiteiten georganiseerd worden die meerdere uren van een dag in beslag nemen. Iedere dag zal er iets te beleven zijn waardoor kinderen ook gedurende de vakantieperiode een leuke en uitdagende tijd bij ons zullen beleven
.

De meeste kinderen brengen thuis een behoorlijke tijd achter de tv of spelcomputer door. Dat is natuurlijk ook super leuk. Wij hebben ervoor gekozen dit alleen tijdens de "hele dagen" beschikbaar te stellen. Ervaring leert dat onze kids hier ontzettend leuk mee om gaan en op deze manier een spelletje op de WII of de PS, of met z'n allen een film kijken, als een feestje beleven.

Thema’s

Het gehele jaar door worden er thema weken georganiseerd. In deze weken stemmen we de activiteiten af op een bepaald thema meestal gericht op een “feest-moment” in het jaar. Denk daarbij aan carnaval, Pasen, kerst, jaargetijden, vader/moederdag etc. maar ook thema’s door de kinderen zelf aangedragen.