MUZIEK IN DE KINDEROPVANG

Gepost in Een kijkje binnenshuis.

Als enige kinderopvang in de regio bieden we kids dagelijk de mogelijkheid met muziek bezig te zijn!

Kinderen houden van muziek! Buiten dat het je een fijn gevoel kan geven naar muziek te luisteren of beter nog, door het zelf te maken, blijkt het ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling te zijn. Diverse wetenschappers hebben hier de laatste tijd over gepubliceerd en zelfs John de Mol vind het tijd worden "Meer muziek op school" te gaan verzorgen.

Onze kids vinden het gewoon leuk! Voor ons de rede om hier mee aan de slag te gaan!

Vanaf deze week bieden wij onze kids de mogelijkheid samen muziek te maken, zelf instrumenten te bespelen en hier les in te krijgen. We hebben een muziekruimte ingericht met diverse instrumenten (piano, drumstel, gitaar, pecussiemateriaal etc) waar de kinderen van de BSO onder begeleiding van een muziektherapeut bezig zijn met muziek. Muziek zal een vast onderdeel worden van het activiteitenpakket van onze BSO.

Ook de allerkleinste (de kinderen van het kinderdagverblijf) zullen muziek als vast onderdeel van hun dagprogramma terug zien komen.

Gisteren heeft de kick-off plaats gevonden. De BSO maakte kennis met een akoestische gitaar, een ukulele, een cagon en een acordeaon en mochten hier zelf op spelen. Wij hebben ervan genoten!