Oudercommissie

Oudercommissie

Binnen Michelles Kinderopvang is er een oudercommissie aangesteld. Zij dienen als klankbord voor ouders en ons als bestuur en hebben inspraak in het beleid.

Leden van de oudercommissie:

Voorzitter: Aukje Schurer (mama Tore)

aukjeMet veel enthousiasme kozen we Michelles Kinderopvang voor de opvang van ons zoontje Tore; sinds november 2016 ‘vaste klant’ ;- ). Vrij snel na de start vloog de oproep voor nieuwe oudercommissie leden mijn mailbox in, waarop ik meteen heb gereageerd. Deelname aan de oudercommissie geeft me een inkijkje in hoe de ontwikkeling van kinderen in een professionele kinderopvang ondersteund en georganiseerd wordt; voor mij een nieuw en interessant perspectief.

In de commissie denken we actief mee over vragen en (toekomstige) ontwikkelingen en hebben we de mogelijkheid signalen en nieuwe ideeën te bespreken. Zo ‘dicht bij het vuur’ hebben we dus invloed op en inspraak in het reilen en zeilen van Michelles, hoe leuk is dat! Daarbij proberen we natuurlijk onze achterban, jullie dus (!) zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Voel je daarom bij deze van harte uitgenodigd je ideeën, hersenspinsels, vragen en signalen aan ons door te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of je aan te sluiten bij de oudercie!
PS. In de klapper in de hal (onderin het tafeltje) vind je notulen en andere oudercie-documenten. Leuk om eens in te bladeren als je wacht totdat je kid(s) de jas aan heeft/hebben!

Linda Claassens (mama Femke en Ties)

lindaHallo, mijn naam is Linda Claassens. Ik ben de mama van Femke en Ties, zij bezoeken sinds mei 2015 'Michelles'. Femke gaat naar de BSO en Ties naar het KDV.

Omdat ik het prettig vind om mee te kunnen denken en beslissen over te volgen beleid, ben ik lid geworden van de oudercommissie. Daarnaast vind ik het prettig om als klankbord voor anderen te kunnen dienen. Ik hoop dan ook dat ik samen met de andere leden, iets voor jullie als ouders en 'Michelles' kan betekenen.

Notulen van de vergaderingen zijn op te vragen bij Brigitta. 

 

Maartje Linssen (mama Lieve en Pepijn)

Peggy Ras (mama Puck)

peggy rasHoi, ik ben Peggy Ras. Ik heb 2 kinderen; Daan van 12 en Puck van 8. Puck gaat sinds maart 2017 naar de BSO van Michelles en heeft het super naar haar zin!
In het verleden hebben wij voor onze kinderen gastouderopvang gehad en later hebben opa en oma de opvang na school gedaan. Opvang via de BSO is voor mij dus helemaal onbekend. Mede door lid te worden van de oudercommissie hoop ik sneller “ingeburgerd” te raken. Een andere reden om lid te worden is dat hij gastouderopvang je ouderbetrokkenheid/inspraak heel direct is. Dit heb ik als heel prettig ervaren en dat hoop ik nu ook weer te kunnen bereiken. En daarnaast natuurlijk het vertegenwoordigen van alle ouders die hun kindjes bij Michelles “onderbrengen”!
Groeten Peggy Ras

 

image1Lotte Wigman

Ik ben Lotte Wigman, lid en notulist van de ouderschapscommissie Michelles. Tevens ben ik mama (Melle (6), Ties (4) en de derde op komst!) en werkzaam als docent verloskunde aan de Academie voor Verloskunde in Maastricht.

Onze jongens gaan met veel plezier naar de BSO bij Michelles. Het team is elke week weer net zo creatief en actief met de kinderen. De jongens vervelen zich geen moment! Ties is tevens twee jaar lang naar KDV bij Michelles geweest. Wat ons aansprak, boven andere kinderopvang in Heerlen, was de kleinschaligheid en flexibiliteit. Ook al is Michelles ondertussen verhuisd naar een groter pand. Het voelt nog steeds kleinschalig én huiselijk. Daarnaast zijn wij heel tevreden met de manier waarop het team met allergieën omgaat, dat geeft een prettig en gerust gevoel!
Als lid OC vind ik het fijn om direct feedback te kunnen geven aan het team. Daarnaast is het goed en leuk om op de hoogte te zijn van veranderingen en ontwikkelingen binnen Michelles en adviezen richting het team te kunnen geven.

Je bent altijd welkom om een vergadering bij te wonen of een notulen in te zien. Ons aanspreken mag en kan natuurlijk ook altijd!

Groetjes,
Lotte